ΑΠ 822/2022 : Απόφαση του Αρείου Πάγου που δίνει τη δυνατότητα σε δανειολήπτες να ακυρώσουν με ανακοπές πλειστηριασμούς που επισπεύτηκαν από εταιρείες διαχείρισης δανείων.

δανεια

Με πρόσφατη απόφαση του το Α2 Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου έκρινε το πολυσυζητημένο ζήτημα της ελλείψεως νομιμοποίησης των αλλοδαπών funds προς άσκηση δικαστικών ενεργειών και επίσπευσης πλειστηριασμών

H ανωτέρω απόφαση του Αρείου Πάγου σύμφωνα με την οποία οι εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων δεν νομιμοποιούνται να ασκούν δικαστικές ενέργειες και να επισπεύδουν πλειστηριασμούς για τιτλοποιημένες απαιτήσεις σύμφωνα με το Ν. 3156/2003, ευθυγραμμίζεται πλήρως με την υπ’ αριθμ. 202/2022 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Καβάλας καθώς και την υπ’ αρ 57/2022 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βόλου που αφορούν εντολείς της εταιρίας μας με τις οποίες έγιναν δεκτές οι ασκηθείσες ανακοπές μας και ακυρώθηκαν οι εκθέσεις αναγκαστικής κατάσχεσης και οι πλειστηριασμοί που είχαν επισπευθεί σε βάρος των εντολέων μας. 

Πλέον όλο και περισσότεροι δανειολήπτες μετά την έκδοση των ανωτέρω αποφάσεων πρόκειται να δικαιωθούν δικαστικά ασκώντας ανακοπές ή και πρόσθετους λόγους ανακοπής κατά των πράξεων που ενεργούν τα αλλοδαπά funds σε βάρος τους και να επιτύχουν την ακύρωση διαταγών πληρωμής και πλειστηριασμών που έχουν διενεργηθεί σε βάρος τους.